Teamfoto Oomen Totaalbouw
Werkzaam in Waalwijk, hoofdvestiging Steenbergen
Hoe u voorkomt dat uw douchekraan verstopt raakt door kalk Redactie, 5 maart 2024
Douchekraan welke verkalkt is

Bij het ontkalken van de douche denkt u wellicht vaak alleen aan de douchekop. Het ontkalken van de douchekraan wordt echter vaak over het hoofd gezien, terwijl ook hier kalkaanslag kan ontstaan. Dit kan echter het bedienen van uw douchekraan bemoeilijken.

De kraan bedienen wordt bemoeilijkt door kalkaanslag en kan zelfs onmogelijk zijn. Samengevat, erg onhandig. In deze tekst wordt beschreven hoe u op een zeer efficiënte wijze uw douchekraan kunt ontkalken.

Effectief ontkalken van uw douchekraan in slechts 3 stappen

Gebruik een doek die doordrenkt is met een chemische ontkalker als reinigingsmiddel en veeg hiermee over de douchekraan. Breng nooit reinigingsmiddelen rechtstreeks aan op de douchekraan om reacties te vermijden die schade kunnen veroorzaken. Laat het reinigingsmiddel enige tijd staan op de douchekraan. De duur van deze inwerktijd hangt af van het gebruikte product.

Het reinigen van de douchekraan vereist het afspoelen met water en een beetje afwasmiddel. Bij het gebruik van een schuursponsje voor resterende kalkaanslag, is het cruciaal dat het sponsje niet te ruw is om krassen te vermijden. Na het voltooien van andere stappen is het essentieel om de douchekraan droog te maken met een zachte doek voor een glanzende afwerking.

Bescherm uw douchekraan tegen kalkaanslag: handige tips

Misschien is het een goed idee om een waterverzachter aan te schaffen, investeer in een waterfilter, droog uw douche goed af, droog het nog een keer af en gebruik geen ruwe schoonmaakmiddelen. Het gebruik van deze hulpmiddelen zorgt ervoor dat er geen kalkaanslag in uw douche ontstaat. Indien u na het toepassen van deze stappen en suggesties nog steeds moeilijkheden ondervindt, schroom dan niet om Oomen Totaalbouw te contacteren.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0167 729 418

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Oomen Totaalbouw

Oomen Totaalbouw is uw gespecialiseerde partner voor diverse loodgieterswerkzaamheden, waaronder lekkages, cv-ketel storingen en verstoppingen. Of het nu gaat om kleine of grote installatieklussen, geen opdracht is te uitdagend voor ons.


Onze bekwame medewerkers hebben ruime ervaring in het loodgietersvak en streven naar een vlekkeloze uitvoering van elke installatie. Onze betrouwbare en persoonlijke aanpak, waarbij de klant centraal staat, zorgt voor tevredenheid. Door onze veelzijdigheid kunnen we een breed scala aan diensten aanbieden, waardoor we vrijwel altijd uw probleem kunnen oplossen.


Wij begrijpen dat een snelle oplossing van uw probleem essentieel is. Daarom streven wij ernaar om zo snel mogelijk een afspraak te maken, zodat u niet lang hoeft te wachten op een loodgieter. Indien u direct hulp nodig heeft en op zoek bent naar een snelle en betrouwbare loodgieter met kennis van zaken, aarzel dan niet en bel Oomen Totaalbouw direct – wij staan paraat!


Of het nu voor particulieren of zakelijke klanten is, bij een loodgietersprobleem kunt u gerust contact opnemen met Oomen Totaalbouw, uw installatie-expert. Wij staan klaar om u op deskundige wijze te helpen!