Teamfoto Oomen Totaalbouw
Werkzaam in Waalwijk, hoofdvestiging Steenbergen
Zelf uw radiator afkoppelen en vervangen zo doet u dat Redactie, 19 maart 2024
Radiator geplaatst door een loodgieter
In Waalwijk en omgeving kunt u bij Oomen Totaalbouw terecht voor uw verwarmingsklussen.

Uw eigen radiatorklep loskoppelen met behulp van deze tips

Bij een defecte radiator of als u een nieuwe (design)radiator wilt aanschaffen, presenteren wij hier een handig stappenplan waarmee u zelf een radiator kunt vervangen. Bij het vernieuwen van de oude radiator is het van belang om de cv-ketel uit te schakelen en de temperatuur te laten dalen tot onder de 40 graden. Draai de kranen van alle radiatoren die hoger zijn dan uw eigen radiator open om deze leeg te laten lopen.

Indien de radiator die u wilt vervangen zich op het laagste punt bevindt, dient u een vulslang aan te sluiten op de vul- en aftapkraan. Het is nodig om de kraan open te draaien zodat de installatie leegloopt. Wanneer de te vervangen radiator niet op het laagste punt zit, zoekt u de juiste locatie en sluit daar de vulslang aan om de installatie leeg te laten lopen.

Deze warmtebron bevindt zich doorgaans op het laagste punt van uw huis. Koppel zowel de invoer- als uitvoerkoppelingen van de verwarmingsunit los. Schroef de radiator zelf los en verwijder indien nodig het bevestigingsmateriaal.

Stap voor stap uw oude radiator vervangen met een nieuwe

Zodra u de oude radiator heeft verwijderd, is het tijd om de nieuwe aan te sluiten. Wanneer u kiest voor hetzelfde type radiator, zijn dezelfde bevestigingsbeugels geschikt. Indien u een afwijkende radiator installeert en de aansluitingen anders zijn gepositioneerd, dienen de leidingen verlengd te worden met behulp van de juiste gereedschappen.

Een fitting maken tussen de buizen vereist de volgende handelingen. Als eerste stap snijdt u de buis op de juiste lengte met de buizensnijder. Vervolgens schuift u de moer over de buis. Begin met het plaatsen van de knelring over de buis (oudere knelringen zijn niet herbruikbaar). Steek vervolgens de buis in de fitting en draai de moer stevig vast.

Als de af- en toevoer van de nieuwe radiator zijn aangekoppeld en alle ontluchtingskranen dicht zijn, is het noodzakelijk om het systeem opnieuw te vullen via de waterkraan bij de ketel. Als u de slang eerst laat vullen met water voordat u deze aansluit op het systeem, zal de ontluchting gemakkelijker verlopen. Wanneer u de kraan opent, laat het water stromen totdat de druk ongeveer 1,5 tot 2 bar bedraagt. Als dat nodig is, ontlucht dan de installatie opnieuw.

Overweegt u om een professional in te schakelen?

Wanneer het niet lukt of als u het liever overlaat aan een specialist?Raadpleeg Oomen Totaalbouw om dit voor u te laten regelen. Neem contact met ons op via 0167 729 418 voor een gesprek over de mogelijkheden.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0167 729 418

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Oomen Totaalbouw

Oomen Totaalbouw is uw gespecialiseerde partner voor diverse loodgieterswerkzaamheden, waaronder lekkages, cv-ketel storingen en verstoppingen. Of het nu gaat om kleine of grote installatieklussen, geen opdracht is te uitdagend voor ons.


Onze bekwame medewerkers hebben ruime ervaring in het loodgietersvak en streven naar een vlekkeloze uitvoering van elke installatie. Onze betrouwbare en persoonlijke aanpak, waarbij de klant centraal staat, zorgt voor tevredenheid. Door onze veelzijdigheid kunnen we een breed scala aan diensten aanbieden, waardoor we vrijwel altijd uw probleem kunnen oplossen.


Wij begrijpen dat een snelle oplossing van uw probleem essentieel is. Daarom streven wij ernaar om zo snel mogelijk een afspraak te maken, zodat u niet lang hoeft te wachten op een loodgieter. Indien u direct hulp nodig heeft en op zoek bent naar een snelle en betrouwbare loodgieter met kennis van zaken, aarzel dan niet en bel Oomen Totaalbouw direct – wij staan paraat!


Of het nu voor particulieren of zakelijke klanten is, bij een loodgietersprobleem kunt u gerust contact opnemen met Oomen Totaalbouw, uw installatie-expert. Wij staan klaar om u op deskundige wijze te helpen!