Teamfoto Oomen Totaalbouw
Werkzaam in Waalwijk, hoofdvestiging Steenbergen
Tips om veelvoorkomende lekkages te voorkomen Redactie, 29 maart 2024
Lekkage in huis is altijd vervelend
De gevolgen van lekkage kunnen flink zijn. Handel snel en bel Oomen Totaalbouw

Als er een lekkage ontstaat, kan dit niet alleen hinderlijk zijn, maar ook grote schade aan uw woning veroorzaken. U kunt enkele stappen ondernemen om veelvoorkomende lekkages te voorkomen en uw loodgieterssysteem in goede staat te houden. Hieronder worden maatregelen beschreven om de meeste lekkages te voorkomen.

Bekijk uw leidingen eens goed

Een van de handigste manieren om lekkages te voorkomen, is door regelmatig een inspectie van uw leidingen te houden. Let op tekenen van corrosie, roest of kleine barstjes. Het op tijd vinden van problemen kan voorkomen dat ze uitgroeien tot grote lekkages.

Afdichtingen inspecteren

Na verloop van tijd kunnen afdichtingen rond kranen en leidingen slijtage vertonen. Het is slim om regelmatig te checken of de afdichtingen in goede staat zijn en zo nodig te vervangen. Door een goede afdichting kan er geen water ontsnappen en wordt de kans op lekkages verkleind.

Vermijd verstoppingen door afvoeren niet te vervuilen

Het voorkomen van verstoppingen begint bij het vermijden van vet, olie of grote hoeveelheden voedselresten in de afvoer. Bescherm uw afvoer tegen verstoppingen en voorkom zo mogelijk lekkages in de toekomst. Door een zeefje in de gootsteen te installeren, kunt u voorkomen dat vuil uw leidingen verstopt.

Voorkom problemen door uw waterdruk te checken

Een overdreven waterdruk kan schade toebrengen aan de leidingen en lekkages veroorzaken. Controleer regelmatig de waterdruk en pas deze aan indien nodig. Schaf een eenvoudige drukregelaar aan om schade te vermijden.

Hou uw huis lekvrij door veelvoorkomende lekkages te voorkomen met deze handige aanwijzingen

Gedurende de koude wintermaanden kunnen bevroren leidingen leiden tot lekkages. Isoleer leidingen in onverwarmde ruimtes en laat bij extreem koud weer druppelsgewijs water uit de kranen lopen om bevriezing te voorkomen. Hierdoor voorkomt u bevriezing en schade aan de leidingen.

Met passende zorg voorkomt u vaak voorkomende lekkages

Het voorkomen van grote reparatiekosten en ongemakken begint bij regelmatig onderhoud en het oplossen van kleine problemen. Onthoud dat voorkomen beter is dan genezen als het gaat om loodgieterswerk. Mocht u onverhoopt een lekkage in huis constateren, twijfel dan niet om Oomen Totaalbouw te benaderen om deze kwestie voor u te verhelpen. Neem contact op via 0167 729 418.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0167 729 418

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Oomen Totaalbouw

Oomen Totaalbouw is uw gespecialiseerde partner voor diverse loodgieterswerkzaamheden, waaronder lekkages, cv-ketel storingen en verstoppingen. Of het nu gaat om kleine of grote installatieklussen, geen opdracht is te uitdagend voor ons.


Onze bekwame medewerkers hebben ruime ervaring in het loodgietersvak en streven naar een vlekkeloze uitvoering van elke installatie. Onze betrouwbare en persoonlijke aanpak, waarbij de klant centraal staat, zorgt voor tevredenheid. Door onze veelzijdigheid kunnen we een breed scala aan diensten aanbieden, waardoor we vrijwel altijd uw probleem kunnen oplossen.


Wij begrijpen dat een snelle oplossing van uw probleem essentieel is. Daarom streven wij ernaar om zo snel mogelijk een afspraak te maken, zodat u niet lang hoeft te wachten op een loodgieter. Indien u direct hulp nodig heeft en op zoek bent naar een snelle en betrouwbare loodgieter met kennis van zaken, aarzel dan niet en bel Oomen Totaalbouw direct – wij staan paraat!


Of het nu voor particulieren of zakelijke klanten is, bij een loodgietersprobleem kunt u gerust contact opnemen met Oomen Totaalbouw, uw installatie-expert. Wij staan klaar om u op deskundige wijze te helpen!