Teamfoto Oomen Totaalbouw
Werkzaam in Waalwijk, hoofdvestiging Steenbergen
Tips voor het oplossen van een lekkende kraan Redactie, 22 februari 2024
Lekkende kraan

Het is zeer onaangenaam als u te maken heeft met een lekkende kraan, of dit nu in uw keuken of badkamer is. Naast het feit dat een lekkende kraan erg irritant is, wordt er ook onnodig veel water verspild. Dit is natuurlijk enorm zonde, maar gelukkig zijn er snelle oplossingen beschikbaar om van een lekkende kraan af te komen.

Een juiste start is de helft van het werk

Sluit de hoofdkraan voordat u de lekkage aanpakt, zo voorkomt u dat er meer water lekt. Achterhaal de oorzaak van de lekkage, zodat u kunt vaststellen welk onderdeel gerepareerd moet worden. Het is belangrijk om het gereedschap bij de hand te hebben en de juiste materialen bezit als u een onderdeel moet vervangen.

Waar komt de lekkage vandaan bij uw kraan?

Een druppelende kraan kan diverse oorzaken hebben. Verschillende locaties die u kunt inspecteren. Kijk naar de uitloop van de kraan, als er water blijft druppelen kan het binnenste van de kraan lekken of is het kraanleer beschadigd. Wanneer de kraan bij de hendel water lekt, is dit te wijten aan het binnenwerk of het kraanleertje dat niet meer goed functioneert.

Het onderdeel dat u moet vervangen, indien de lekkage niet verholpen is, is de volgende. Als er water lekt aan de onderkant van de kraan, kan het kraangat de bron zijn. De oorzaak zou een hendellekkage of een lek in de kraanbehuizing kunnen zijn.

Aan de slag gaan met het repareren van een lekkende kraan

Als u de watertoevoer heeft afgesloten en de oorzaak heeft gevonden, kunt u aan de herstelling beginnen. Het eerste wat u doet is de knoppen en handvat van de kraan verwijderen, dit geeft u toegang tot de binnenkant. Hierna schroeft u het binnenwerk los zodat u bij de pakkingring terechtkomt, als deze beschadigd is, kunt u deze vernieuwen.

Na de pakkingring komt u bij het kraanleertje terecht, de meest voorkomende oorzaak van kraanlekkages. Na de kraanreparatie is het erg belangrijk om alle onderdelen goed te ontkalken. Wanneer u alle onderdelen heeft vervangen, is het tijd om de kraan weer in elkaar te zetten door de stappen in omgekeerde volgorde te doorlopen.

Is de lekkage niet opgelost? [Bedrijfsnaam] kan assisteren!

Wanneer de kraan na montage blijft lekken, is de kraan waarschijnlijk versleten en moet deze worden vervangen. Mocht dit voorkomen, dan kunt u Oomen Totaalbouw bellen, we staan voor u klaar. Als u een afspraak wilt plannen of nog vragen heeft, neem dan contact met ons op via 0167 729 418.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0167 729 418

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Oomen Totaalbouw

Oomen Totaalbouw is uw gespecialiseerde partner voor diverse loodgieterswerkzaamheden, waaronder lekkages, cv-ketel storingen en verstoppingen. Of het nu gaat om kleine of grote installatieklussen, geen opdracht is te uitdagend voor ons.


Onze bekwame medewerkers hebben ruime ervaring in het loodgietersvak en streven naar een vlekkeloze uitvoering van elke installatie. Onze betrouwbare en persoonlijke aanpak, waarbij de klant centraal staat, zorgt voor tevredenheid. Door onze veelzijdigheid kunnen we een breed scala aan diensten aanbieden, waardoor we vrijwel altijd uw probleem kunnen oplossen.


Wij begrijpen dat een snelle oplossing van uw probleem essentieel is. Daarom streven wij ernaar om zo snel mogelijk een afspraak te maken, zodat u niet lang hoeft te wachten op een loodgieter. Indien u direct hulp nodig heeft en op zoek bent naar een snelle en betrouwbare loodgieter met kennis van zaken, aarzel dan niet en bel Oomen Totaalbouw direct – wij staan paraat!


Of het nu voor particulieren of zakelijke klanten is, bij een loodgietersprobleem kunt u gerust contact opnemen met Oomen Totaalbouw, uw installatie-expert. Wij staan klaar om u op deskundige wijze te helpen!